Mindfulness, wandelen, meditatie

Mindfulness

Mindfulness is leven in aandacht
Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel.
Mindfulness leert je met een milde vriendelijkheid te kijken naar wat er in dit hier en nu zoal voorbij komt: prettige ervaringen maar ook minder prettige ervaringen.
Mindfulness leert je omgaan met lastige momenten. Je leert ervaren dat je dan een keuze hebt: reageren op de automatische piloot of open staan voor de ervaringen van dat moment en een bewust antwoord geven op die lastige situatie. Mindfulness leert je ook anders om te gaan met gedachtenpatronen die tot angst, stress of somberheid kunnen leiden. Zo wordt het rustiger in je geest.  Voor je gezondheid is dat beter! 
Mindfulness is geen doel op zich maar een levensstijl en beslist niet zweverig. Geschikt voor iedereen ongeacht of je nu wel of geen klachten hebt, geschikt voor thuis, maar ook voor op het werk.

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt leren in een 8-weekse training
In de mindfulnesstraining leer je door te doen; je ontwikkelt je vaardigheden door een herhaling van de oefeningen. Tijdens de training worden alle oefeningen na afloop nabesproken. Dit is belangrijk omdat je inzicht ontwikkelt in hoe je met jezelf omgaat door stil te staan bij wat goed is gegaan en daar waar je obstakels hebt ervaren. Tijdens de training krijg je ook uitleg over de thema’s en over de werkzame principes van mindfulness.
Het is bewezen dat een 8-weekse training en het dagelijks thuis beoefenen lang genoeg is voor blijvende effecten op je gezondheid. Je volgt bij mij het officiële 8-weekse programma zoals dat door Jon Kabat Zinn aan de universiteit van Massachusetts is ontwikkeld.
Voor praktische informatie over de 8-weekse training zie Trainingen

Naast de kennismakingsworkshops en de 8-weekse training plan ik op verzoek ook terugkombijeenkomsten voor mensen die de training hebben gevolgd en die graag de mindfulness  willen opfrissen. Deze vinden in stilte plaats.. Zie Workshops en stiltedagen.

Mindfulness- en yogareizen op Sardinië
Sunny Mind Travel organiseert ieder jaar mindfulness- en yogareizen op Sardinië op een prachtige locatie. Voor meer informatie raadpleeg de website Sunnymindtravel.nl